Om oss

KONTAKT

Föreningslokalen UNDANTAGET

Fjällgatan 29a

832 42 FRÖSÖN

Email

info@undantaget.org


jonna@undantaget.org

martin@undantaget.org


Telefon

Jonna - 070 347 49 38

Martin - 070 541 60 04

Kulturlokalen UNDANTAGET

 

Föreningen UNDANTAGET har en trevlig lokal på Frösön som är möjlig att boka för små intima föreställningar,  uppläsningar eller kreativa möten. 

 

Plats för 25 sittande. Tillgång till kök och wifi. 


Kontakta oss för bokningsförfrågningar. 

OM OSS!

UNDANTAGET är en nybildad ideell scenkonstförening som verkar för att skapa levande scenkonst i olika former i Östersund och Jämtlands län. UNDANTAGET syftar till att skapa scenkonst av, med och för människor i Jämtland. Initiativtagarna till scenkonstföreningen UNDANTAGET och dess verksamhet är Martin Johansson och Jonna Hylén, vilka presenteras nedan.

 

I de olika projekten arbetar föreningen tillsammans med andra aktörer inom kultursektorn i Jämtland. Dessa presenteras under respektive projekt. 

Martin Johansson_foto Göran Strand
Jonna Hylén_Foto Stina Hylén

Martin Johansson

Teaterregissör

 

Martin har de senaste tio åren arbetat som skådespelare, producent och regissör inom teatern. Han är utbildad på Lunds universitet, Teaterhögskolan i Malmö, Fridhems och Ölands Folkhögskola samt

Forum Ystad. Bland tidigare arbetsgivare och samarbetspartners finns Byteatern Kalmar Läns Teater, Teater Terrier, Jamtli och Riksteatern m.fl.

 

Sedan hemflytten till Jämtland 2011 har Martin framförallt regisserat föreställningar, däribland Strindberg, Strindberg (och så vi), Fem myror är fler än fyra elefanter, Jultid i nutid och senast Fröken Julie. Martin har också ansvarat för ett flertal amatörteaterprojekt under de senaste åren och även skådespelat i produktionen Du stackars barn.

 

Martin har erhållit Allan Edwalls stipendium (2001), Jämtlands läns landstings kulturstipendium (2007) samt Östersunds kommuns Kulturstipendium (2013). 

Jonna Hylén

Kulturproducent & etnolog

 

Jonna har nyligen hemvänt till Jämtland efter att ha bott i Uppsala en massa år. Där läste hon etnologi - ett ämne som söker förståelse för samhället ur ett kulturperspektiv med fokus på människans värderingar, beteenden och idéer. Har en filosofie masterexamen med etnologi som huvudområde. I Uppsala var hon även projektledare för den stora kulturfestivalen Kulturernas Karneval 2015-2017. I Östersund har hon arrangerat den lokala musikfestivalen Mylthsylth i Parken sedan 2012 och producerat Designmarknaden på Jamtli Exercishall. 


Jonna är även musiker och sysslar då främst med egenskriven musik som befinner sig i gränslandet mellan jazz, folk och visa. 


För Jonna är UNDANTAGET en plats för att förverkliga egna och andras kreativa idéer och tillsammans skapa kulturupplevelser man unnar andra som bor i och delar denna fantastiska del av värden. 

Sommarteater i Östersund 2019

JAKTEN PÅ NILS HOLGERSSON


”Medan han sökte, grät han och bad och lovade allt tänkbart. Aldrig mer skulle han svika sitt ord till någon, aldrig mer skulle han vara elak, aldrig mer skulle han somna ifrån predikan. Om han bara finge bli människa igen, så skulle det bli en så präktig och snäll och lydig gosse av honom. Men vad han än lovade, så hjälpte det inte det minsta.”


- Ur Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige av Selma Lagerlöf

Kontakta oss!

 

Fjällgatan 29a, 832 42 Frösön

 

Email: info@undantaget.org