Jakten på Nils Holgersson

- Fritt efter Selma Lagerlöf

Sommarteater i Östersund 2019 


Människorna har blivit rädda och trångsynta, de tar inte hand om miljön, de flyr in i sina mobiltelefoner och numera lever flertalet i trånga och dyra lägenheter i storstäder. Det är nutid och saknaden efter det som pojken Nils Holgersson stod för är påtaglig.

I Selma Lagerlöfs världsberömda bok genomgår den odygdiga fjortonåringen Nils Holgersson en metamorfos och lär sig efterhand vad som är viktigast i livet; att ta hand om varandra och vara snäll mot både djur, miljö och människor.


I vår föreställning är det nutid och publiken får följa med på en ny resa för att se om det fortfarande finns spår av Nils och hans gärningar runt om i Sverige. Kanske det finns hopp trots allt?


UNDANTAGETs uppsättning blir en modern variant av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige där vi med utgångspunkt i boken undersöker hur Sverige har förändrats sedan den skrevs och vad historien kan säga oss idag.

Premiär 19 juli

Nils Holgersson1_Foto Martin Machnow
Nils Holgersson2_Foto Martin Machnow

MEDVERKANDE

Skådespelare Helena Gezelius, Marit Eriksson, Malin Tengvard

Regissör Martin Johansson

Producent Jonna Hylén

Visuell design & scenografi Helene Gedda

PR & kommunikation Manic Motion & Innehållet

Stillbildsfoto: Göran Strand

FÖRESTÄLLNINGSDATUM
Fre 19 juli - PREMIÄR

Lör 20 juli

Tors 25 juli  Fre 26 juli  Lör 27 juli

Tors 1 aug   Fre 2 aug  Lör 3 aug

Nils Holgersson1_Foto Martin Machnow

SPELPLATS

Brylunda gamla soldatbiograf byggdes 1904 och ligger på Frösön, nära Frösö Park Hotel. Förutom bra sceniska förutsättningar och sköna sittplater har lokalen ett kulturhistorisk värde.

Med stöd av:

Stiftelsen

Längmanska Kulturfonden

Sommarteater i Östersund 2019

JAKTEN PÅ NILS HOLGERSSON


”Medan han sökte, grät han och bad och lovade allt tänkbart. Aldrig mer skulle han svika sitt ord till någon, aldrig mer skulle han vara elak, aldrig mer skulle han somna ifrån predikan. Om han bara finge bli människa igen, så skulle det bli en så präktig och snäll och lydig gosse av honom. Men vad han än lovade, så hjälpte det inte det minsta.”


- Ur Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige av Selma Lagerlöf

Kontakta oss!

 

Fjällgatan 29a, 832 42 Frösön

 

Email: info@undantaget.org