I väntan på Godot 2020
Ensemble 1_Foto Göran Strand
Estragon & Vladimir 2_Foto Göran Strand
Estragon & Vladimir 1_Foto Göran Strand
Estragon, pojken, Vladimir 3_Foto Göran Strand
Pozzo_Foto Göran Strand
Vladimir 1_Foto Göran Strand
Estragon, pojken, Vladimir 1_Foto Göran Strand
Vladimir 2_Foto Göran Strand
Estragon_Foto Göran Strand
Estragon, Pozzo, Vladimir_Foto Göran Strand
Ensemble 3_Foto Göran Strand
Ensemble 2_Foto Göran Strand
Pozzo & Lucky_Foto Göran Strand

1-17 JULI 2020


Tidernas teaterklassiker för första gången i Jämtland.


Samuel Becketts I väntan på Godot är lika delar poetisk, drömlik och absurd. I en lokal uppsättning får ni uppleva Becketts hyllade verk som väcker tankar om människans jakt på livets mening. Sommaren 2020 sätter Undantaget upp den odödliga pjäsen på ett rakt igenom traditionellt sätt, allt enligt författarens anvisningar. Becketts absurdistiska mästerverk har fascinerat och förbryllat människor över hela världen i årtionden och nu är det den jämtländska publikens tur. Undantaget kommer att arbeta med Magnus Hedlunds översättning vilken är densamma som spelas på Dramaten spelåret 2019-2020. Regisserar gör Martin Johansson. 

 

Vem, eller vad, är den där Godot? Och varför kommer han aldrig? I sommar fortsätter vi ställa dessa frågor. Kom och se själv om du får nåt svar. 


Premiär 1 juli 2020

MEDVERKANDE


Regissör Martin Johansson

Skådespelare Håkan Borgsten, Emil Grudemo El Hayek, Anders Hedén, Karl Lindquist Vahter och Elias Jönsson

Producent Jonna Hylén

Visuell design Helene Gedda

Ljusdesign Martin Norin

Stillbildsfoto Göran Strand

PR Innehållet och Manic Motion


Översättning Magnus Hedlund, Colombine Teaterförlag

Teaterförlag Nordiska ApS -  Köpenhamn


PRESSBILDER
Pressbilderna är fotade av Göran Strand och hämtas via länken. Ange fotografens namn vid publicering av foton. 


https://drive.google.com/drive/folders/18ymIBrXXMC06gdZn8iWz9pfqfyqazF5W?usp=sharing

SPELDATUM


1-3 juli

8-10 juli

15-17 juli

Extraföreställning 14 juli

Tid: 19.00


Föreställningens längd: 3 timmar inkl. paus. Fika finns till försäljning.


BILJETTER

www.nortic.se


TILLGÄNGLIGHET

Rullstolsplatser finns (ramp in till lokalen). RWC finns.


Handikapp-parkering finns i direkt anslutning till lokalen. 


Det går att ansluta till hörslinga. 


Vid frågor ang. tillgänglighet kontakta producent Jonna Hylén: 070 3474938.

SPELPLATS


Brylunda gamla soldatbiograf 

byggdes 1904 och ligger på Frösön, nära Frösö Park Hotel. Förutom bra sceniska förutsättningar och sköna sittplater har lokalen ett kulturhistorisk värde.


Lokalen har sittplatser för över 180 personer. Vi tar in max 45 personer per föreställning och publikvärdar hjälper till vid placering för att hålla goda avstånd mellan olika sällskap. 


ADRESS 

Drontvägen 2, Frösö Park


PARKERING

Finns i närheten vid betongbyggnaden som kallas GRIPEN, vid Frösö Park Arena eller vid Frösö Park Hotel (ca 250 m gångavstånd). Handikapp-parkering finns i direkt anslutning till lokalen.

“varje enskilt litet ögonblick hade kunnat säljas som ett konstverk...

en mäktig teaterupplevelse på en nivå som länet sannerligen inte är bortskämt med, men som är mycket efterlängtad.” 

Marcus Berglund, Östersundsposten

MED STÖD AV:

Uppdatering

med anledning av Covid-19

Mänskligheten genomgår just nu en kris av sällan skådat slag som slår hårt och skoningslöst mot människors hälsa, jobb och ekonomi världen över. Vart allt kommer att sluta vet vi ännu inte men det vi med allra största säkerhet kan säga är att det kommer bli ett “nytt normalt”. Vårt sätt att leva kommer antagligen att förändras i grunden när Corona-krisen ebbat ut. 

 

I vår region har viruset slagit hårt mot turistnäringen och många andra näringar, så även kulturens. Alltifrån Storsjöyran, Estrad Norrs uppsättning i Döda Fallet, Kluksfestivalen och Botvidgänget har tvingats kasta in handduken och lämnar stora hål efter sig i form av uteblivna kulturupplevelser i dystra tider.

 

Undantaget har sedan lång tid planerat för sin sommarteater I väntan på Godot av Samuel Beckett 

och till skillnad från de ovanstående är vi, pga. en idog och lyckosam bidragsansökan, inte lika beroende av stora biljettintäkter för att projektet ska gå runt.


Därför har vi, med stor respekt för allt som händer just nu, beslutat oss för att inte ställa in I väntan på Godot, men däremot ställa om. Vi tror att människor kommer att behöva se och uppleva saker som inte handlar om antalet döda eller smittade, eller varsel om uppsägningar eller förbud att resa. Vi vill att Östersund och Jämtlands befolkning ska få chansen att uppleva en av världens mest kända pjäser i sommar, vi tror att dess absurda innehåll och djupa allvar om villkoren att vara människa kommer att locka till skratt och tårar.

Corona-omställning

Vår föreställning har premiär 1 juli på Brylunda gamla Soldatbiograf på Frösön. Vi begränsar antalet publikplatser till max 45 personer per föreställning. Vi kommer rekommendera sällskap att hålla distans till andra sällskap genom att sprida ut sig i lokalen och hålla avstånd. Lokalen är i sin nuvarande utformning anpassad för ca 180 personer. Vi kommer att släppa in publiken i salongen allt eftersom de anländer för att undvika trängsel i foajén. I pausen kommer vi att vädra ur lokalen och precis som förra året är serveringen förlagd utomhus. 

 

Vi vidtar åtgärder för att minska smittorisk genom goda hygienrutiner med tillgång till handtvätt för publiken och handsprit kommer också finnas på strategiska ställen i närheten av entréer och inne i lokalen. Vi kommer ha utökade städrutiner efter varje föreställning och lokalens olika kontaktytor och toaletter kommer att rengöras extra noga. 

 

Vi kommer även att informera de som förbokat biljetter om vikten av att hålla sig till folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma om man har, eller nyligen haft, symtom på luftvägsinfektion och erbjuder återköp med kort varsel. 

 

Avslutningvis

Det är vår högsta önskan att vi med dessa åtgärder kan erbjuda på publiken en så säker och positiv upplevelse som möjligt. Så länge inga andra restriktioner om offentliga sammankomster sker från regeringens håll så ser vi verkligen fram emot att få ge vår publik en kulturupplevelse av högsta klass i sommar (om man är helt symtomfri så klart). 


Klicka för att läsa detta meddelande i separat dokument